Op wolkjes na OLRD’s 1ste scrimmage tegen ADD [coach Sir SkateAlot]

© Lolli Chop

Vorige zondag speelden we met de One Love Roller Dolls onze oefenwedstrijd tegen de Amsterdam Derby Dames. Sinds die wedstrijd loop ik dus op wolkjes, en ik denk dat iedereen die er bij betrokken was dat gevoel deelt. We’re on a derby high.

Afspraak was dat het om een oefenwedstrijd ging, geen publiciteit, geen publiek, maar voor de rest wel alles als een echte bout. Het team van Amsterdam werd uitgekozen omdat we vermoedden dat ze ongeveer dezelfde ontwikkeling doormaken als Antwerpen. In de weken voor de bout kregen we aanvragen van enkele top-refs om deze wedstrijd te mogen leiden. Herr O van GGGRG was er, Major Madness, headref van de Ruhrpott Roller Girls en Hunter S. Toss’em van de Rat City Roller Girls uit Seattle USA. Voeg daaraan toe dat de refs van Amsterdam en van Antwerpen de dag ervoor van deze heren een intensief bootcamp kregen in Gent en het was duidelijk dat de omkadering perfect zou zijn.

© Ian Rwb

OLRDAntwerpen onderging de laatste maanden en weken een ongelofelijke metamorfose. Vóór februari werd een stevige basis voor de club uitgebouwd. De organisatie en de infrastructuur was er, er was een uitstekende opvang van nieuwe schaatsers, een goed uitgebalanceerd fresh meat trainingsprogramma, en er was vooral de wil om roller derby te spelen. Toen ik in februari met deze groep aan het werk mocht kon er, vertrekkende van die basis, heel snel van de groep rolschaatsers een roller derby team gemaakt worden. Dit ging niet altijd gemakkelijk, iedereen kreeg veel te verwerken, maar iedereen weet als de wil er is dan ligt de weg er.

Hoe goed we in ons opzet geslaagd zijn was zondag voor iedereen een verrassing. Er stond een team op het veld dat stevig en snel schaatste, dat de volle wedstrijd kon blijven doorgaan ondanks de zware vloer, er werd stevig geblockt, fantastisch samengewerkt, er was een slim pack bezig en de jammers waren snel en behendig. En de coach, hij zag dat het goed was en loopt dus nog steeds op wolkjes.

© Ian Rwb

Het teamwork dat op het veld te zien was, kon je ook zien rond het veld. NSO’s, refs, pers, supporters, iedereen die er was werd meegezogen in die teamspirit en leverde een bijdrage aan een

bijzonder geslaagde namiddag. OLRD is dus niet alleen in staat om een roller derby wedstrijd te spelen, maar ook om wedstrijden te organiseren.

De basis van het roller derby team One Love Roller Dolls is er en die basis is stevig. We kunnen verder en we kunnen andere, sterkere tegenstanders beginnen uitdagen. Tegenstanders die harder hitten, die alle strategieën beheersen, die supersnel en slim jammen. En dan is het aan ons om te bewijzen dat we dat ook aankunnen.

Een van die sterke tegenstanders zal overigens Amsterdam zijn. Ik zag een Amsterdamse ploeg met heel veel talent en mogelijkheden. Er waren blockers bij waarvan ik stiekem blij was dat ze nog niet zo lang op rolschaatsen staan. Ik zag een coach die haar roller derby kent, die alleen nog wat meer tijd nodig heeft om met het team te werken. Ik zag een team dat bleef doorgaan tot het einde zonder op te geven. En ik zag vooral een groep meiden die gek zijn van rolschaatsen en van roller derby. Daarmee kan je verder werken, en dan kan de uitslag er de volgende keer totaal anders uit zien.

Tijd om van onze wolkjes te komen en weer aan het werk te gaan.

© Major Madness

Een trotse coach,

Sir SkateAlot

——————————————–
 

Advertenties

7 comments

  1. Hi coach. De tekst geeft inderdaad een correct beeld van de wedstrijd en de geest waarin deze gespeeld werd. Iedereen mag fier zijn op zijn prestatie. Volhouden nu en er voor gaan ! ! I’m proud on you all ladies ( and men 🙂 )

  2. Mooi gezegd!!

    Jullie hebben zeker hard gewerkt. En dat was te zien!!
    Ik ben erg blij dat we deze wedstrijd hebben gespeeld, wij hebben er ook ontzettend veel van geleerd.

    En we zien jullie zeker over een tijdje weer, en ik hoop dat wij dan ook zo gegroeid zijn. 🙂

    x Furrrocious

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s