Roller derby, een verrijking [Lolli Chop].

Februari 2010. Vier voor mekaar onbekende dames spreken met elkaar af in Hangar 41, met allemaal dezelfde interesse: roller derby! Roller derby is een uitdagende doch ietwat agressieve full-contactsport op old-school rolschaatsen die sinds enkele jaren naar Europa overgewaaid is. Het wordt vaak vergeleken als rugby op rolschaatsen – jawel, zonder bal.

Bij roller derby nemen twee teams het tegen elkaar op, op een ovalen track ter grootte van een basketbalveld. Een team bestaat uit vijf spelers waaronder één jammer en vier blockers. De 2 teams (=het pack) zetten zich klaar aan de startlijn. Een fluitsignaal klinkt, het pack vertrekt. De jammer van elke ploeg probeert de blockers van het andere team te dubbelen, zo kunnen er punten gescoord worden. De blockers van dat andere team zullen er alles aan doen om dit niet te laten gebeuren.

Na de fijne kennismaking met de andere dames hadden we allen hetzelfde doel voor ogen: we moesten en zouden een roller derby team oprichten. Wel stonden we voor heel wat blokkades: waar vinden we dames met dezelfde interesse? Waar kunnen we onze passie beoefenen? Waar halen we de financiële middelen vandaan? Waar vinden we rolschaatsen?

Niet veel later kwam er antwoord op al onze vragen. De Vlaamse Rollerbond gaf ons de tip om Kon. Klopstokia te bezoeken, de organisatie die de rolschaatsbaan te Deurne beheert. Daar werden we met open armen ontvangen. We organiseerden onze eerste rekruteringsmiddag, the fresh meat day en kregen belangstelling van verschillende media waaronder Gazet van Antwerpen & Jim TV.

Enkele maanden later trainen we drie maal per week en telt onze damesploeg 19 geweldige leden, waaronder twee gemotiveerde (mannelijke) scheidsrechters. Allemaal fantastische individuen, die mee willen deelnemen aan deze roller derby revolutie. Ik ben trots op ‘mijn’ dames en heren, trots dat ik bij zo’n geweldig team mag trainen maar vooral trots dat ik kan zeggen dat al deze personen deel willen uitmaken van mijn nieuwe leven.

One Love Roller Dolls is het eerste en enige flat track roller derby team in Antwerpen. Het is een groep getalenteerde dames die allemaal andere wegen bewandelen; zij zijn leerkracht, architecte, opvoedster, studente,.. Samen hebben we een gemeenschappelijk doel voor ogen: roller derby integreren in de Vlaamse vocabulaire. We geloven dat roller derby de katalysator kan zijn voor een spectaculaire verrijking in ons leven. We werken met competitieve dames die eraan werken hun atletische potentieel te ontwikkelen. We geloven in de sterkte van het individu, de sterkte van het team en de sterkte van ‘the female spirit’.

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, heb je zin gekregen in een potje roller derby, ben je 18+ en wil je ons team vervoegen? Geef ons dan een seintje op freshmeat@oneloverollerdolls.be en kom naar een van onze trainingen. Heb je geen skating skills? Geen probleem. Als jij de toewijding hebt (of verslaving zoals in sommige van onze gevallen) zorgen wij ervoor dat jij de juiste training krijgt.

Xx

Lolli Chop

——————————————–
 

Advertenties

6 comments

  1. Super ! mochten mijn knieen niet zo kraken en mijn botten protesteren, ik zou me ook nog wagen in jullie sexy outfit . Goe bezig meiden 🙂

  2. Hallo ! Ik ben Eva en zit sinds dit jaar op kot in Antwerpen. Ik hoorde onlangs over jullie roller derby club en zou dit heel graag eens komen proberen. Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s